Blizzard stopt volledig met project Titan

Blizzard Entertainment is na zeven jaar ontwikkeling gestopt met Titan. Het spel werd niet wat het moest gaan worden, dus de studio heeft besloten te stoppen met werken aan de onaangekondigde titel.

Titan zou zeven jaar geleden een MMO worden, maar vorig jaar werd al duidelijk dat er problemen waren. Blizzard stuurde de ontwerpers terug naar de tekentafel om het spel opnieuw uit te gaan vinden. Nu heeft de baas van Blizzard Entertainment, Mike Morhaime, gezegd dat ze dit ambitieuze project niet van de grond kregen en er mee zijn gestopt.

"We konden de lol niet vinden", vertelt Morhaime. "We vonden de passie niet. We hebben gepraat over hoe we het door de evaluatieperiode er naar keken en eigenlijk concludeerden we of we deze game echt wilden gaan maken. Het antwoord is nee."

"Weten wanneer je moet stoppen is erg belangrijk", voegt Chris Metzen, de man achter de verhalen bij Blizzard, toe. "We verloren perspectief en raakten een beetje verdwaald. We moesten onzelf een stap terug laten zetten om opnieuw te bekijken wat we in vredesnaam aan het doen waren."

Er is niet heel veel bekend over Titan, op wat geruchten over tijdreizen als feature na, maar misschien krijgen we meer te horen nu de stekker er definitief uitgetrokken is.

Activision Blizzard