Rugbysters pakken brons op EK onder 18

De Nederlandse rugby sevensvrouwen hebben zich geplaatst voor de halve finale van het eerste EK onder 18 in het Zweedse Enköping. In de groepsfase werd met alle tegenstanders afgerekend, waardoor zaterdag Wales wacht bij de laatste vier.

Nederland begon de groepsfase met een duidelijke 26-0 zege op Italië, waarna Duitsland er bijna net zo hard vanaf ging: 26-5. Met 19-0 werd ook België ruim verslagen, voordat zaterdagochtend de Russinnen er met 10-0 aan moesten geloven. 

De Dukkies spelen zaterdag iets na 13.40 uur tegen Wales voor een plek in de finale.

Update 16.55 uur

De Nederlandse dames hebben het toernooi als derde afgesloten. In de halve finale was Wales verrassend veel te sterk: 5-26, nadat het na de eerste zeven minuten al 0-19 stond. 

In de wedstrijd om het brons speelde Nederland tegen Rusland, waar het eerder op de dag nog van won. Dit keer ging het nog beter, want bij rust stond het al 17-0. Die voorsprong bleef hetzelfde, dankzij een try aan beide kanten eindigde het duel in 22-5. 

De Europese titel werd gewonnen door Engeland, dat in de finale ongekend hard uithaalde tegen Wales: 54-0. De overmacht van de Engelsen was opvallend. In de vier groepswedstrijden maakten ze totaal 179 punten. In de halve finale kwamen er nog 36 bij tegen Rusland, wat de totale score uit zes wedstrijden - inclusief de finale - op maar liefst 269 brengt. Daar stonden precies 0 punten tegenover door de tegenstanders van Engeland.