Geen vaste plek World Series voor rugbyvrouwen

De Nederlandse rugby sevensvrouwen zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen bij de core nations, die in alle evenementen van de Sevens World Series mee mogen doen. Wanneer Nederland wel mee mag doen is nog niet duidelijk, hoewel de dames op 22 en 23 mei waarschijnlijk wel in actie komen bij het afsluitende evenement in Amsterdam.

Nederland moest het zaterdag in de kwartfinale opnemen tegen Zuid-Afrika, met als inzet een plaats bij de vaste teams voor de World Series. Dat zat er echter geen moment in: Halverwege stonden de Ladies7 al met 15-0 achter en ook een try van Paula Schouten bleek niet genoeg. De Afrikaanse vrouwen gingen door en wonnen de wedstrijd met 22-7.

Voor Nederland zat er niet meer in dan een ereplek, maar ook daarvoor ging de eerste wedstrijd al verloren. Japan was met 14-5 te sterk, waardoor Nederland het tegen Portugal op moest nemen om plek zeven. Dat lukte dan wel, net als in de groepsfase werd er gewonnen, zij het een stuk ruimer: 31-7.

De Nederlandse vrouwen kunnen zich alleen nog voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro plaatsen door het Europees olympisch kwalificatietoernooi te winnen in 2015 of 2016.