Haai bijt man dood in AustraliŽ

In Australië is dinsdag vermoedelijk door een aanval van een haai een man om het leven gekomen. Het gebeurde bij het populaire toeristenoord Byron Bay. Dat heeft de ambulancedienst bekendgemaakt.

Bij het noodnummer kwam een melding binnen dat de man van in de 40 een 'zeer ernstige beet' in zijn been had 'die vermoedelijk van een haai' was, liet de dienst weten. Hij was uit het water gehaald bij Clarkes Beach. Hoewel de man ter plekke behandeld is door een dokter heeft hij het niet overleefd.

De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet vastgesteld. Ook is niet duidelijk wat hij in het water deed. Volgens ABC Radio was hij in zijn eentje aan het surfen.

Hoewel er veel haaien voorkomen voor de Australische kust veroorzaakten de dieren de laatste jaren gemiddeld minder dan twee doden per jaar. Toch lijken dodelijke aanvallen recentelijk vaker voor te komen. De enige twee slachtoffers van 2013 kwamen in een week tijd in november om het leven. In april dit jaar werd een 63-jarige vrouw door een haai gedood.