'Horrortandarts' breekt kaken en bekent moord op vrouw

Een in het Canadese dorpje Nackawic opgepakte Nederlandse tandarts heeft gezegd dat hij in 2006 zijn vrouw heeft vermoord. Mark van Nierop bekende de moord tegenover de Canadese immigratiedienst, in de hoop dat hij wordt uitgeleverd aan Nederland, meldde de Canadese CBC News vrijdag (lokale tijd).

Van Nierop wordt gezocht, omdat in Frankrijk tientallen patiënten in een klein dorpje hadden geklaagd over zijn wanpraktijken. Zo zou hij onder meer gezonde tanden trekken, kaken breken en stukjes instrument in het tandvlees naaien.

Dat hij zijn vrouw zou hebben vermoord was niet bekend. "Niemand heeft daar informatie over, behalve dan dat hij het toegeeft", aldus de immigratiedienst.

Van Nierop werd maandag opgepakt in Canada. Hij blijft vastzitten totdat Canada hem kan uitleveren. Volgens de autoriteiten vormt de tandarts een gevaar voor de bevolking en zichzelf en is er kans dat hij op de vlucht slaat. Bovendien is Van Nierop langer in Canada dan de zes weken die zijn toegestaan. Hij heeft geen vast adres en geen inkomsten, aldus de dienst.