Doden bij IsraŽlische luchtaanval Gaza

Een Israëlische luchtaanval op een dichtbevolkte woonwijk in de Gazastrook heeft donderdagnacht aan zeker zes mensen het leven gekost. Dat heeft de Palestijnse politie gezegd.

Bij de aanval werd een gebouw van vier verdiepingen in Rafah verwoest. Reddingswerkers zoeken tussen het puin naar slachtoffers en overlevenden.

Het Israëlische leger liet weten sinds woensdagnacht twintig aanvallen op Gaza te hebben uitgevoerd. Israël spreekt van vergeldingsacties voor Palestijnse raketbeschietingen op de joodse staat.

Novum meldt tevens: Drie leiders van Hamas zijn bij de Israëlische luchtaanval in de Gazastrook omgekomen. Dat heeft de militante beweging donderdag gezegd.

De drie - Mohammed Abu Shamaleh, Mohammed Barhoum en Raed al-Attar - vonden de dood bij een aanval op een doelwit in de buurt van het zuidelijke stadje Rafah. Ze zouden hebben behoord tot de hogere echelons van de Hamasleiding.

De Palestijnse politie deelde eerder mee dat de luchtaanval aan zes mensen het leven heeft gekost. Bij de aanval werd een vier verdiepingen tellend gebouw verwoest. Onder het puin zouden nog tientallen mensen liggen.