[EKA] Titels op 400 meter voor Rooney en Grenot

Martyn Rooney en Libania Grenot hebben in Zürich de Europese titels gepakt op de 400 meter. De strijd bij de mannen leek vooraf spannend te worden tussen de Britten Rooney en Matthew Hudson-Smith, de verrassing van de Commonwealth Games. 

De verwachting kwam uit en het werd een strijd tussen de twee Britten. Rooney vertrok snel, maar aan het einde kwam Hudson-Smith nog erg dichtbij. De winnende tijd van Rooney, 44,71 seconden, was echter net te hoog gegrepen voor zijn teamgenoot, die vier honderdsten tekort kwam. Donald Sanford zorgde voor een verrassing. De in de Verenigde Staten geboren Israëliër liep met 45,27 naar het brons.

Bij de vrouwen ging de overwinning na een mooie finale naar de Italiaanse Libania Grenot. De geboren Cubaanse ging erg hard van start en leek dat te moeten bekopen, maar toch kon ze nog standhouden. Met 51,10 seconden hield ze uiteindelijk genoeg over om de Oekraïense Olha Zemlyak (51,36) achter zich te houden. Zij was de beste in een zeer spannende sprint voor plek twee. Indira Terrero en Christine Ohuruogu liepen allebei 51,38, maar de Spaanse Terrero bleek het brons te pakken.