Beau van Erven Dorens ziet zichzelf niet op camping

Beau van Erven Dorens struint voor 't Is Hier Fantasties menig camping af, maar ziet zichzelf niet snel dagenlang voor een tent vertoeven. "Ik ben helemaal geen campingfiguur", geeft Van Erven Dorens toe aan Novum Nieuws. "Daar ben ik veel te wispelturig voor. Ik wil niet te lang op een plek zijn, maar vind het leuk om allerlei dingen te bekijken."

Hoewel hij zelf niet veel heeft met campings, geniet Van Erven Dorens wel van de opnamen voor 't Is Hier Fantasties, die momenteel in volle gang zijn. "Wat heel leuk is, is dat we heel veel tevreden Nederlanders zien. De mensen zijn zo blij. Ze hebben een heel jaar hard gewerkt en gaan in de zomer drie of vier weken naar de camping waar ze al twintig jaar komen. Daar staan ze het liefst op dezelfde plaats als vorig jaar met dezelfde mensen om hen heen."

Niet op alle populaire vakantiebestemmingen gaat het er zo gemoedelijk aan toe, ondervond Van Erven Dorens aan den lijve. "Op de strip in Lloret de Mar was het wel even spannend. De sfeer was heel grimmig, midden in de nacht stonden jongeren keihard te schreeuwen en er was veel politie. In Lloret zijn een paar jaar geleden ook enorme rellen uitgebroken tussen de jongeren. Dat vond ik wel een beetje gevaarlijk. Ik dacht: nu moeten we uitkijken, maar het liep allemaal goed af."

Door 't Is Hier Fantasties, dat in oktober wordt uitgezonden op SBS6, is Van Erven Dorens anders naar bekende trekpleisters als Lloret de Mar gaan kijken. "Ik heb het massatoerisme eigenlijk altijd gezien als iets pijnlijks voor die landen, omdat die helemaal worden ingenomen door de toeristen. Maar ik zie nu ook wel in dat het uitstekend is voor de lokale economie. Sommige dorpen leven op Nederlandse toeristen."

Voorheen twijfelde Van Erven Dorens of hij naar bekende bestemmingen als de Spaanse Costa Brava moest gaan. "Ik was altijd een beetje bang dat het daar een grote chaos is, maar vijftig kilometer boven Lloret en Blanes liggen hele mooie, rustige, leuke dorpjes. Je komt niet altijd in gigantische zuippartijen terecht als je naar de Costa Brava gaat. Je hoeft maar een paar kilometer hoger te zitten en je zit in een lief, pittoresk plaatsje. Daar is het zo prachtig en zo rustig."

De tip die de 43-jarige Van Erven Dorens iedereen geeft is niet bang te zijn voor de toerische trekpleisters. "Er is voor ieder wat wils."