Hyrule Warriors heeft nog wat verrassingen

In een Nintendo Direct hebben Koei Tecmo en Nintendo meer informatie gegeven over Hyrule Warriors, de hack & slash die op Wii U uit gaat komen.

De Wii U Gamepad kan worden gebruikt als off-tv. Maar belangrijker is dat er een co-op modus is waarin één speler de GamePad als scherm gebruikt en de ander op de televisie kijkt. Er worden verschillende wapens getoond, zoals de hookshot, waar zelfs de maan uit Majora's Mask voor naar beneden komt. Gouden skulltula's liggen verspreidt over de missies, zodat we nog meer te verzamelen hebben, maar ook meer Zelda-klassiekers als de Cucoos, en natuurlijk de rupees zijn aanwezig.

In Adventure modus speel je op een nostalgische map van Zelda en ga je uitdagingen aan in Hyrule Warriors-stijl zoals het verslaan van driehonderd vijanden op zo'n map. Sommige wapens, personages en geheimen zijn alleen in die modus te vinden. Door items zoals het kompas te gebruiken, kun je deze items vinden, net zoals hartstukjes. Het kompas is dit keer een consumable, zodat het vinden niet zo gemakkelijk gaat.

Speelbare personages die tot nu toe aangekondigd zijn: Link, Princess Zelda, Impa, Midna, Sheik, Agitha, Darunia, Princess Ruto, Zant, Fi , Ghirahim en Lana. Daar is nu iemand bijgekomen: Ganondorf is speelbaar.

Hyrule Warriors komt 19 september uit voor Wii U.