Schreuder verwacht transfer Tadic

Dusan Tadic vertrekt zo goed als zeker bij FC Twente. De Serviër is dicht bij een overgang naar Southampton. Het management van Tadic is met Southampton in gesprek over een meerjarig contract. Southampton-manager Ronald Koeman wil de Servisch international naar The Saints halen. Koeman wil ook Feyenoord-spits Graziano Pelle meenemen naar de Engelse havenstad.

FC Twente-trainer Alfred Schreuder denkt dat de overgang van Tadic naar Southampton snel wordt beklonken. Hij deed zondag geen beroep op de aanvallende middenvelder. De Tukkers wonnen de eerste oefendwedstrijd in de voorbereiding overtuigend van VV Oldenzaal (14-1).

Tadic zat niet bij de selectie. "Ik hou geen rekening meer met Dusan Tadic", aldus Schreuder tegen Voetbal International. "De clubs komen er wel uit en Dusan kan in Engeland drie keer zoveel verdienen als bij ons. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat deze transfer niet doorgaat."

De verwachting is dat FC Twente vijftien miljoen euro ontvangt voor Tadic, die in de zomer van 2012 de overstap maakte van FC Groningen. De technicus speelde 85 wedstrijden voor FC Twente en scoorde daarin 32 doelpunten. Tadic was daarnaast goed voor 36 assists.