Judoka Van Emden pakt brons in Budapest

Judoka Anicka van Emden heeft bij de Grand Prix in Budapest een bronzen medaille veroverd. In de klasse tot 63 kilogram won ze in de strijd om plek drie met yuko van Ekaterina Valkova uit Rusland. In de halve finale verloor ze van de Japanse Miku Tashiro met één straf.

Tashiro was later in de finale te sterk voor Martyna Trajdos uit Duitsland. Er kwamen nog meer Nederlanders in actie. Junior Degen (-66 kg) ging bij de mannen in de kwartfinale met waza-ari onderuit tegen Kengo Takaichi uit Japan. In de herkansing was Shalva Kardava te sterk en daardoor moest Degen genoegen nemen met plek zeven.

Miranda Wolfslag (-52 kg) en Sanne Verhagen (-57 kg) kwamen niet door de eerste ronde. Jeroen Mooren (-60 kg) strandde in de tweede ronde. Zondag is het de beurt aan de zwaargewichten.