[Groep G] Uitslag Ghana - VS

Amerika gaat samen met Duitsland aan de leiding in Groep G na een 2-1 zege op Ghana. Na een vroege goal maakte Ghana gelijk en leek Amerika op, maar Brooks maakte de winnende treffer.

Het duurde in Natal slechts 29 seconden voordat de score werd geopend. Clint Dempsey tekende in de eerste minuut van de wedstrijd voor de 0-1. De aanvoerder van de Amerikanen trok vanaf de linkerkant van het veld naar binnen, kapte zijn tegenstander uit en schoot met links raak. Het was de op vier na snelste goal op een WK.

Na ruim twintig minuten kreeg Amerika een tegenvaller te verwerken toen Jozy Altidore in een sprint naar zijn hamstring greep. De spits moest worden gewisseld en werd vervangen door Aron Jóhannsson, zijn opvolger bij AZ. Daarna kon Amerika niet het verzorgde spel spelen wat bondscoach Klinsmann graag zou zien. Ghana kwam steeds beter in de wedstrijd maar het lukte ook de Afrikanen niet om doelrijke kansen tecreëren.

Op slag van rust was Ayew het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet was te zwak. Wat opviel bij de Ghanezen was vaak het gebrek aan een goede eindpass. Veel voorzetten, van ondere andere Vitesse-speler Atsu waren onnauwkeurig.

Ghana probeerde in de tweede helft steeds meer naar voren te voetballen. Bondscoach Appiah bracht sterspelers Kevin-Prince Boateng en Michael Essien in, die tegen de verwachting in op de bank waren begonnen. De druk van de Afrikanen leverde in de 82e minuut resultaat op.

André Ayew trok evenals Dempsey in de eerste minuut vanaf links het strafschopgebied van Amerika binnen om vervolgens met zijn punt de gelijkmaker achter Tim Howard te schieten. Lang kon Ghana niet genieten van de gedachte aan een punt. De invallers deden het voor Amerika. Brooks kopte een corner van Zusi binnen, wat Amerika weer de voorsprong opleverde, die de mannen van Klinsmann niet meer weggaven, 1-2.

Ghana

1 - 2

Verenigde Staten

82' A. Ayew    1' Dempsey