[WK Hockey] Aymar schiet Argentinië naar het brons

Luciana Aymar heeft toch op nog een glansrijke manier afscheid genomen van haar internationale carrière. De vedette, die dit WK met een hamstringblessure kampte, schoot haar ploeg met twee treffers naar een 2-1 overwinning tegen de Verenigde Staten, waardoor de Argentijnen het brons grijpen.

Argentinië begon veel feller aan de wedstrijd om de derde plaats dan de Verenigde Staten. Na acht minuten was het al raak. De stadionspeaker dacht dat Rocio Sanchez de Argentijnen op voorsprong bracht, maar het was toch echt Aymar die het schot van haar ploeggenote via een tip-in in het doel werkte, tot grote tevredenheid van haar ploeggenoten.

Lang kon Argentinië niet van die voorsprong genieten, want twee minuten later bracht Lauren Crandall de Verenigde Staten op gelijke hoogte. Daarna was het woord opnieuw aan de prima spelende Aymar. De vedette kreeg de bal in de cirkel aangespeeld en haalde wederom doeltreffend uit: 2-1. Vlak voor rust was de achtvoudig Wereldspeler van het Jaar nog dichtbij de 3-1 ook, maar haar backhandschot werd gered door de Amerikaanse keeper Jackie Kintzer.

In de tweede helft, waarin Aymar een publiekswissel kreeg, gingen de Verenigde Staten op zoek naar de gelijkmaker. Kathleen Sharkey kreeg een goede kans en ook Kelsey Kolojejchick, die dit toernooi vijf keer scoorde, was dichtbij een doelpunt, maar zij kwam een fractie van een seconde te laat om een voorzet vanaf rechts met een tip-in binnen te werken. Later probeerde Sharkey het nog een keer, maar haar schot verdween ruim naast het Argentijnse doel.

Zes minuten voor tijd kreeg Katie O’Donnell nog een dot van een kans op de gelijkmaker, maar goalie Maria Mutio stond in de weg. Daarna drongen de Amerikanen enorm aan en versierden ze nog een strafcorner, maar de Argentijnen hielden stand, waardoor Aymar toch nog een waardig afscheid kreeg.