Van Barneveld en Van Gerwen winnen World Cup of Darts

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben de vierde editie van de World Cup of Darts op hun naam geschreven. Engeland werd in de finale met 3-0 verslagen. Op weg naar de finale werd al gewonnen van Italië, Spanje, België en Noord-Ierland. 

De eerste wedstrijd van de finale ging tussen Van Gerwen en Phil Taylor. De wereldkampioen gunde Taylor geen enkele leg. Het werd 4-0. Ook in de tweede partij wist Engeland geen leg te pakken. Van Barneveld won van Adrian Lewis met 4-0. 

Lewis mocht op het podium blijven staan voor wedstrijd drie. Hij nam het op tegen Van Gerwen. Beide spelers hielden hun legs tot 2-2. Van Gerwen kon daarna toeslaan en pakte de partij met 4-2. 

Een wedstrijd tussen Taylor en Van Barneveld en een koppelwedstrijd tussen beide duo's was niet meer nodig. Het is de tweede World Cup of Darts-titel voor Oranje. Van Barneveld won met Co Stompé in 2010 de eerste editie van dit toernooi. Lewis en Taylor wonnen de edities van 2012 en 2013. Nu gaat de beker weer naar Nederland.