Zege voor Hassan op FBK Games

Sifan Hassan heeft op de FBK Games in Hengelo voor Nederlands succes gezorgd. De geboren Ethiopische was de sterkste op de 1500 meter. In de slotronde nam ze de koppositie over en die stond ze niet meer af. Met 4:01,79 boekte ze haar eerste grote internationale zege. De Britse Laura Muir werd tweede, voor Meraf Bahta uit Zweden. Maureen Koster liep met 4:04,92 naar een nieuw persoonlijk record en werd achtste.

Bij het hinkstapspringen werd het meetingrecord verpulverd. De Colombiaanse Caterine Ibargüen kwam in haar laatste poging tot 14,63 meter, 27 centimeter verder dan het oude record. Brenda Martinez won de 800 meter. De Amerikaanse kende een sterk slot en liep naar een tijd van 1:59,24 minuten. Het Cubaanse supertalent Sahily Diago Mesa, met haar achttien jaar houdster van de twee beste wereldjaarprestaties, viel aan het eind ver terug en werd achtste.

Queen Harrison won in een nieuw meetingrecord de 100 meter horden. Met 12,56 seconden liep ze daarnaast de derde tijd van het jaar. Tiffany Porter werd tweede, voor Jacquelin Coward. Sharona Bakker liep met 12,98 voor het eerst onder de dertien seconden, wat de Nederlandse de vierde plek opleverde.

De 100 meter leverde een overwinning op voor Jeneba Tarmoh. De Amerikaanse was met 11,12 seconden de beste, tegenover haar landgenote Barbara Pierre en de Jamaicaanse Schillonie Calvert. Dafne Schippers kon met 11,34 en een zevende plek niet overtuigen. De Oekraïense Oksana Okuneva won met 1,95 meter het hoogspringen, terwijl de 400 meter met 51,80 een prooi was voor Floria Guei uit Frankrijk. Marlou van Rhijn won de 100 meter bij de paralympische atleten.