[WK Hockey] VS verrast opnieuw en houdt Argentinië op gelijkspel

De hockeyvrouwen van de VS hebben opnieuw voor een stuntje gezorgd. Na de overwinning op Engeland, hielden de Amerikanen Argentinië dinsdagavond op een gelijkspel. In het GreenFields Stadion werd het 2-2.

Het duel was dé perfecte opwarmer voor de ontmoeting tussen de Oranjemannen en Zuid-Korea. Beide ploegen klapten er vanaf het begin op en lieten een potje fanatisme zien. Het was Argentinië dat als eerste dichtbij een openingstreffer was. In de tweede minuut mochten de Zuid-Amerikanen aanleggen voor een strafcorner en Carla Rebecchi pushte ziedend hard op de paal.

Vervolgens werd het een onderlinge strijd tussen Delfina Merino en de Amerikaanse goalie Jackie Kintzer. De aanvaller was keer op keer het eindstation van de Argentijnse aanvallen, maar de sluitpost stond telkens haar mannetje. Aan de andere kant leken de Amerikanen op voorsprong te komen, maar de benutte strafcornervariant werd uiteindelijk afgekeurd wegens obstructie.

Tien minuten voor rust konden de aanhangers van de stars and stripes juichen. Nadat het eerste schot van Katie Reinprecht nog door sluitpost Belen Succi werd gekeerd, was haar tweede poging wel raak: 0-1. Lang konden de Amerikanen hier niet van genieten. Bij de tweede Argentijnse corner schoot Silvina D’Elia op het oog een mislukte bal, maar met hulp van de strafcornerverdediging belandde hij alsnog achter de doellijn: 1-1.

Na rust – toen de regen met bakken uit de hemel kwam – bleven beide teams gretig, al had Argentinië de overhand. Toch werd het niet heel spannend rondom beide goals. Het enige opwindende dat gebeurde was een fan die in pandapak over het veld rende. Dat was anders in de laatste tien minuten van het duel. Luciana ‘Lucha’ Aymar bracht het Argentijnse publiek in extase door de 2-1 aan te tekenen. Kelsey Kolojejchick maakte al snel een einde aan de feestvreugde. De aanvaller maakte twee minuten later de 2-2.

Na twee duels is de spanning om te snijden in poule B. Argentinië, China, Duitsland en de VS hebben allemaal vier punten. De koppositie is in handen van de Argentijnen, die vaker hebben gescoord.