[WK Hockey] Argentijnen stunten tegen Duitsland

Na de 4-0 overwinning op Zuid-Afrika is olympisch kampioen Duitsland dinsdag tegen Argentinië tegen een nederlaag aangelopen. De Argentijnen waren de Duitsers in het Kyocera Stadion verrassend met 1-0 de baas.

Geduldig probeerden de Duitsers in de openingsfase een gaatje in de Argentijnse defensie te vinden. Af en toe waren de Argentijnen wel dreigend via een snelle uitbraak, maar onze oosterburen hadden het meeste balbezit. Pas na een kwartier schoot Duitsland voor het eerst op het doel. Florian Fuchs probeerde het maar eens, maar zijn schot ging ver naast.

De Duitsers bleven proberen om door de stugge verdediging heen te komen. Mats Grambusch kreeg uiteindelijk een klein kansje. Hij verlengde een voorzet vanaf links, maar die belandde net naast het doel van keeper Juan Vivaldi, waardoor het 0-0 bleef. Naarmate de eerste helft vorderde zocht ook Argentinië steeds meer de aanval op. Daardoor ontstond er meer ruimte en kon Christopher Rühr aanleggen voor een schot, maar hij stuitte op Vivaldi.

Uiteindelijk waren het de Argentijnen die de score openden. Manuel Brunet slaagde er na een knappe actie in om de bal vanaf de achterlijn via de korte hoek in het doel te krijgen, waardoor zijn ploeg met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Na rust creëerden beide ploegen opnieuw weinig grote kansen. Twintig minuten voor tijd begon Duitsland – met de angst voor de 2-0 via een counter – steeds meer aan te dringen, wat leidde tot twee scrimmages voor het Argentijnse doel, maar niet tot een doelpunt.

Argentinië, dat met elf man bleef verdedigen  maar af en toe via een counter zelf gevaarlijk was, gaf ook in de slotfase weinig weg. Benjamin Wess haalde nog wel uit, maar scoorde niet. Tot de allerlaatste seconden bleven de Duitsers vechten om een punt, maar de Argentijnen hielden uiteindelijk stand.