[WK Hockey] Engelse vrouwen verliezen ook hun tweede groepsduel

De Chinese vrouwen hebben de tweede groepswedstrijd in poule B gewonnen van Engeland. De Aziaten waren hun opponent de baas dankzij twee velddoelpunten van Yang Peng en een rake strafcorner van Meiyu Liang. Engeland, dat hun eerste groepsduel verloor van de Verenigde Staten, kreeg corners en veldkansen, maar passeerden de Chinese verdediging en keeper Mengyu Wang niet.

Ondanks dat de Chinese vrouwen, die in hun eerste wedstrijd Duitsland op 1-1 hielden, het initiatief namen in de openingsfase, zette Engeland de meeste aanvallen op touw in de eerste helft. Vooral aanvaller Lily Owsley was met een aantal mooie rushes een plaag voor de Chinese defensie. De Engelsen konden de voorzetten van Owsley echter niet afronden.

Pas in de slotfase kwam China er weer aan te pas. Tot twee keer toe zetten de Chinezen succesvol de videoscheidsrechter in, maar bij het spelen van de strafcorners hadden ze beduidend minder succes.

De tweede helft ving aan met grote kansen voor beide ploegen, maar het was Peng die in de 42ste minuut Maddie Hinch verraste door watervlug uit de draai de 0-1 in de kruising te schieten. Dertien minuten later verdubbelde Liang de score voor haar land uit een strafcorner.

Engeland-coach Jason Lee besliste met zes resterende minuten op de klok zijn keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Toen China binnen diezelfde minuut op 0-3 kwam door het tweede doelpunt van Peng, werd Hinch direct weer terug in het doel gezet om de schade voor Engeland in de laatste minuten beperkt te houden. Dit bleek niet meer nodig, zowel China als Engeland kwam niet meer in de vijandige cirkel. De Engelse vrouwen blijven, enigszins verrassend, voorlopig puntloos dit wereldkampioenschap.