[WK Hockey] Vrouwen VS verrassen Engeland in eerste pouleduel

De Amerikaanse hockeyvrouwen hebben zondagmiddag een verrassende zege geboekt op de vrouwen van Engeland. De nummer tien van de wereldranglijst was in haar openingsduel met 2-1 te sterk voor de Engelsen, die de derde beste ploeg van de wereld zijn.

Amerika kwam razendsnel op voorsprong via Paige Selenski. De aanvaller, die tegen Engeland haar honderdste interland speelde, tipte in de derde minuut de tweede corner van de VS binnen: 0-1.

Engeland kreeg vervolgens ook een paar korte hoekslagen, maar ging hier beduidend minder goed mee om. Amerika daarentegen benutte wel haar kansen. Bij de derde corner was het weer raak en wederom gaven de Engelsen de ‘tippers’ te veel ruimte. Dit keer speelde Kelsey Kolojejchick de bal achter goalie Maddie Hinch.

Na rust drong Engeland meer aan. De ploeg versierde veldkansen en creëerde strafcorners, maar het duurde lang voordat de mogelijkheden werden benut. Pas in de 57ste minuut was de aansluitingstreffer van Kate Richardson-Walsh een feit. De aanvoerder benutte een corner: 1-2. Met nog een kleine drie minuten op de klok verruilde Engeland Hinch voor een extra veldspeler, maar deze laatste poging haalde niets uit.