[WK Hockey] Paumen kreeg kippenvel van sfeer in Den Haag

Maartje Paumen vindt dat het publiek in Den Haag een belangrijk aandeel heeft gehad in de overtuigende 6-1 zege op Japan. "De sfeer was geweldig, we kregen echt kippenvel toen we het veld opkwamen", zei de aanvoerster van het Nederlandse hockeyteam na het openingsduel op het WK. "We konden ze echt gebruiken als twaalfde man."

Het Kyocera Stadion was volgestroomd om de olympisch kampioenen aan het werk te zien en zorgde voor een uitbundige sfeer. "Ik heb veel toernooien meegemaakt, maar dit staat wel hoog op mijn lijstje", vertelde Paumen. "Gelukkig kwamen we ook snel met 2-0 voor. We hadden de wedstrijd toen rustig uit kunnen hockeyen, maar we wilden echt wat laten zien."

Het geluid vanaf de tribunes had wel consequenties voor de communicatie op het veld. "We verstonden elkaar niet goed", beaamde Paumen. "Moesten echt naar elkaar schreeuwen. Maar uiteindelijk hebben we daar toch weinig last van gehad."

De goede ouverture belooft volgens Paumen veel voor de rest van het WK. "Iedereen is in vorm, dat maak je niet vaak mee op een toernooi." Bondscoach Max Caldas legt de lat in ieder geval hoog voor zijn speelsters. "Dit moet niet ons plafond zijn, maar onze ondergrens", vindt de Argentijn. "Van hieruit moeten we nog verder groeien."