[WK Hockey] Duitse mannen hebben weinig moeite met Zuid-Afrika

De Duitse hockeymannen hebben de eerste wedstrijd van poule B gewonnen. Tegen Zuid-Afrika stapten ze met een 4-0 overwinning van het veld af. Christopher Rühr maakte indruk met een mooie actie waaruit de vierde treffer ontstond.

Duitsland begon veel feller aan het duel en creëerde in de openingsfase meteen een paar kansen. De grootste ontstond al na dertig seconden. Na een pass vanaf links kreeg de geheel vrijstaande Benjamin Wess de bal, maar zijn inzet schoof voorlangs.

Daarna bleven de Duitsers het doel van hun tegenstander onder vuur nemen. Zo slalomde Florian Fuchs door de verdediging heen. Zijn schot werd echter geblokt. Ook Oliver Korn was met een backhand dichtbij een treffer, maar hij schoot net naast. Uiteindelijk moest er een strafbal aan te pas komen om de score te openen. Christopher Zeller, die was neergehaald door Timothy Drummond, ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

Na drie gemiste strafcorners achter elkaar leken de Duitsters met een 1-0 voorsprong te gaan rusten, maar in de laatste seconden van de eerste helft sloeg Thilo Stralkowski toe. Na een scrimmage maakte hij er van dichtbij 2-0 van.

In de tweede helft ging Duitsland op zoek naar de derde treffer. Meerdere keren ontstond er paniek voor het doel van Zuid-Afrika, maar in tegenstelling tot vlak voor rust konden de Duisters dit keer niet uit een scrimmage scoren. Een kwartier voor tijd was het alsnog raak. Mats Grambusch verlengde een pass vanuit het middenveld en maakte er 3-0 van.

In de 60ste minuut schoot Oliver Korn ook de 4-0 nog binnen, na een prachtige actie van Rühr.  De Zuid-Afrikanen zochten het vijandelijke doel in de slotfase nog wel op, maar creëerden geen grote kansen meer,  waardoor Duitsland uiteindelijk met een ruime zege aan het WK begon.