[Moto2] Uitslag Grand Prix van Italië

Moto2-coureur Esteve Rabat heeft in Mugello de Grand Prix van Italië gewonnen. De Spaanse polesitter kende een moeizaam begin van de race, maar bleek uiteindelijk toch de sterkste. Met zijn derde overwinning van het seizoen verstevigt Rabat zijn koppositie in het WK.

De start was voor de Duitser Jonas Folger, die vanaf de vierde plek naar voren opschoof. Rabat startte vanaf poleposition, viel in eerste instantie terug naar plek twee en moest later nog twee plekken inleveren. Na twee rondjes had hij Dominique Aegerter weer ingehaald waardoor Rabat op de derde plek lag. Achter Folger was het Luis Salom die de tweede plaats in handen had.

Na zeven ronden lag Folger nog altijd op kop, met Salom in zijn kielzog. Daarachter was de derde plek voor Rabat, die met zeer kleine stapjes dichterbij kwam. Achter Rabat ging het gevecht om de vierde plek tussen Mika Kallio, Aegerter en Mattia Pasini. De Italiaan Pasini moest dat gevecht echter laten gaan, want na een kleine tien ronden lag hij in het grind. 

Met 10 van de 21 ronden te rijden wist Rabat eindelijk de aansluiting te vinden bij Folger en Salom. Tito Rabat bewaarde één rondje zijn geduld, waarna hij de aanval opende. Dat leverde hem de tweede positie op, terwijl Salom Folger voorbijstak en de leiding pakte. De Duitser leek direct wat problemen te kennen en moest een klein gaatje laten vallen naar Rabat.

De Spanjaard wachtte geduldig tot Salom een fout zou maken en dat gebeurde snel. Met zeven ronden te rijden lag Rabat voor het eerst in de race in leidende positie, maar dat moest hij al snel weer opgeven aan Salom.

In de slotfase was duidelijk dat Folger niet meer kon volgen en genoegen moest nemen met de derde plek. Rabat reed ondertussen naar een nieuw ronderecord, waardoor Salom de grootste moeite had om in de buurt te blijven. Hij kon in de laatste ronde niet meer voorbij Rabat komen en werd tweede,voor Folger. Het gevecht om plek vier werd gewonnen door Simone Corsi, voor Aegerter en Kallio.

In de stand om het WK vielen er geen verschuivingen te noteren om de bovenste posities. Rabat verstevigt zijn leiding, voor Kallio en Maverick Viñales, die negende werd in Mugello.