'Ook top PwC heeft beleggingsclub voor vastgoed'

Elf partners van accountantskantoor PwC hebben 4,5 miljoen euro gestopt in een gezamenlijk vastgoedproject. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. Vorige maand raakte KPMG nog in opspraak, omdat topmanagers bij dat accountantskantoor bij een vastgoedproject in de clinch kwamen met de gemeente Blaricum. PwC gaat de eigen partners, waaronder twee leden van de raad van bestuur, dwingen om hun beleggingsclub op te heffen.

Bij KPMG stapte eerder deze maand topman Jurgen van Breukelen, mede vanwege de ophef over het vastgoedproject. PwC stelt tegen de krant dat de beleggingsclub van hun partners niet te vergelijken is met die van KPMG. "Het gaat hier niet om speculatie, maar om passieve beleggingen, gericht op de lange termijn." De PwC-partners kochten flats en woningen in Den Haag om te verhuren. Het KPMG-project betrof het opknappen en doorverkopen van een luxe villa.

PwC geeft tegen De Telegraaf als reden voor het verbieden van het vastgoedproject dat ze 'geen partnerships binnen partnerships' wil hebben.