Eerste lopers Nacht van de Vluchteling binnen

In Den Haag zijn vrijdagmorgen de eerste deelnemers van de sponsorloop Nacht van de Vluchteling aangekomen. Rond 6.00 uur kwamen de eerste wandelaars binnen bij het Humanity House, meldde de organisatie.

Om ongeveer 8.30 uur wordt de aankomst van de grootste groep verwacht. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) verwelkomt hen daar.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en cabaretière Sanne Wallis de Vries gaven rond middernacht in Rotterdam het startschot voor het evenement, waaraan het maximumaantal van 1400 lopers meedoet. Onder hen was acteur Waldemar Torenstra, die onderweg echter moest afhaken wegen een achillespeesblessure. Ook presentatrice Hadassah de Boer en diverse Kamerleden lopen mee.

Met de tocht van 40 kilometer komen de lopers in actie voor de miljoenen Syrische vluchtelingen die de dupe zijn van de burgeroorlog in het land. Stichting Vluchteling gebruikt de opbrengst van de sponsorloop voor medische hulp, voedsel en sanitaire voorzieningen.

Er is tot nu toe bijna 500.000 euro opgehaald. Zowel de opbrengst als het aantal lopers is hoger dan de vorige vier edities.