Baby sterft aan overdosis via moedermelk

Als je wilt autorijden, dan moet je eerst je autorijbewijs halen, maar kinderen krijgen? Dat mag iedereen. Ook drugsverslaafde moeders die doodleuk doorgaan met het volstoppen van hun neus, terwijl het kind nog borstvoeding krijgt. Dit gebeurde in de Braziliaanse deelstaat São Paulo. Een baby die lekker moedermelk naar binnen aan het zuigen was, heeft hierdoor een overdosis cocaïne gekregen. Het pulletje heeft dit niet overleefd.

Vlak voordat het kind gevoed moest worden, nam de moeder eerst nog een lijntje. Tijdens het voeden begon het kind ziek te worden en stopte met drinken. De gemeentelijke stadswacht van Americana werd erbij gehaald, daarna ging men met spoed ging naar het ziekenhuis.

Daar aangekomen was de kleine al overleden. De vrouwelijke arts die de baby onderzocht meldde dat de moeder heeft toegegeven cocaïne gebruikt te hebben en dat de baby grote pupillen had. Het kind lijkt te zijn gestorven door een ademstilstand, veroorzaakt door de drugs.

Als na onderzoek blijkt dat het kind inderdaad gestorven is door de verdovende middelen, kan de moeder beschuldigd worden van moord.