Leeuwin voor vier jaar naar FC Utrecht

Ramon Leeuwin keert terug bij FC Utrecht. De centrale verdediger tekende donderdag een vierjarig contract bij de ploeg waar hij zijn profcarrière begon. Afgelopen seizoen maakte de 26-jarige Leeuwin indruk bij SC Cambuur. Hij vertrekt transfervrij bij de Friese club.

Leeuwin debuteerde in 2007 als prof in Utrecht, maar moest een jaar later vertrekken. Via AGOVV Apeldoorn en ADO Den Haag streek hij vorige zomer neer bij Cambuur, waar hij opbloeide. Leeuwin is na middenvelder Willem Janssen, die overkomt van FC Twente, de tweede versterking voor de ploeg van de nieuwe coach Rob Alflen.

"Ik zie het niet zozeer als een terugkeer, maar meer als een nieuwe stap", vertelt de mandekker op de website van Utrecht. "Het is voor mij een fantastische stap en ik heb er heel veel zin in."

Volgens manager spelerszaken Edwin de Kruijff moet Leeuwin leiding geven aan de defensie. "Hij heeft een sterk seizoen achter de rug, weet wat er gevraagd wordt in de Eredivisie en is zowel verdedigend als voetballend erg sterk."