Nadal prolongeert titel Madrid na opgave Nishikori

Rafael Nadal heeft zijn titel bij het masterstoernooi van Madrid met succes verdedigd. De Spanjaard kwam er tegen Kei Nishikori anderhalve set niet aan te pas, maar de Japanner gaf in de derde set op met een rugblessure. Nadal won met 2-6, 6-4 en 3-0.

De 24-jarige Nishikori stond voor het eerst in zijn carrière in de finale van een masterstoernooi, maar leek daar niet van onder de indruk. De Japanner troefde de nummer een van de wereld aanvankelijk volledig af. Door twee breaks trok hij de eerste set naar zich toe.

Ook in het tweede bedrijf begon Nishikori voortvarend. Hij snoepte al snel de opslag van zijn tegenstander af, maar daarna begon zijn rug hem parten te spelen. Nadal kwam terug en pakte de set. In het derde bedrijf probeerde Nishikori het nog wel, maar hij kon niet verder.

Voor Nadal is het zijn vierde titel in Madrid. Hij was eerder in 2005, 2010 en 2013 de beste in de Spaanse hoofdstad. Komende week verdedigt hij zijn titel in Rome en daarna volgt Roland Garros. Ook op het Franse grandslamtoernooi is hij de regerend kampioen.