Arts niet vervolgd voor dood huishoudelijke hulp

Een huisarts uit Nuenen wordt niet vervolgd voor de dood van zijn Filipijnse huishoudelijke hulp. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald. De vader van het slachtoffer had een procedure aangespannen om vervolging af te dwingen. Hij vermoedt dat de vrouw geen natuurlijke dood is gestorven.

Onderzoek na de vondst van het lichaam in 2002 in de woning van de man leverde geen aanwijzingen voor een misdrijf op. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vond ook geen sporen van geweld. Een duidelijke doodsoorzaak kwam echter nooit naar voren. Ook nu is dat niet het geval. Navraag bij het NFI leverde geen nieuwe aanknopingspunten op.

De Brabantse huisarts kwam eerder in aanraking met justitie toen hij als verdachte van de dood van zijn Filipijnse vrouw in beeld kwam. De vader van de huishoudelijke hulp vond het verdacht dat zijn dochter een jaar later plots overleed.

De man werd overigens vrijgesproken van de dood van zijn vrouw. Hij kreeg wel straf voor het verbergen van het lijk. Haar lichaam werd in 2005 gevonden onder het beton in de woning van de tweelingbroer van de man.