[JL] Fortuna profiteert van nederlaag Volendam

Fortuna Sittard heeft zich in de laatste speelronde van de Eerste Divisie verzekerd van deelname aan de nacompetitie. De Limburgse club speelde zelf met 1-1 gelijk bij FC Emmen, maar zag FC Volendam met 4-0 verliezen bij VVV-Venlo. Fortuna en Volendam eindigden daardoor beide op 56 punten. Het doelsaldo van de Volendammers is echter minder.

Ook FC Eindhoven en De Graafschap stelden deelname aan de nacompetitie veilig. De Graafschap won thuis met 2-0 van Jong Ajax, terwijl Eindhoven met 1-1 gelijkspeelde bij Achilles '29.

FC Dordrecht, Excelsior, FC Den Bosch, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam hadden zich al eerder verzekerd van een kans op promotie. Dordrecht en Sparta speelden vrijdag met 0-0 gelijk. Excelsior versloeg FC Oss met 2-0. Den Bosch won uit bij Helmond Sport met 2-1. MVV en Jong PSV speelden met 1-1 gelijk.

Telstar - Jong FC Twente en Almere City FC - Willem II lagen enige tijd stil vanwege onweer en eindigden dus later. Telstar won thuis met 2-1 van de jonge Tukkers. Kampioen Willem II eindigde het seizoen met 79 punten door met 2-1 te winnen in Almere.