Christenen massaal op Sint-Pietersplein voor Pasen

Meer dan honderdduizend mensen zijn zondag samengekomen op het Sint-Pietersplein om naar de paasmis van paus Franciscus te luisteren. Rond het middaguur stroomden nog steeds vele Romeinen, toeristen en pelgrims naar het beroemde plein.

Tijdens de Paaswake zaterdagavond in de Sint-Pietersbasiliek wedijverde een flinke onweersbui met de klanken van de hymnes die in de kerk gezongen werden, maar zondag presenteerde de hemel zich in een blauw gewaad en baadde het plein voor de kerk in het zonlicht.

In het Heilige Land verzamelden zich eveneens duizenden pelgrims vanuit de hele wereld om te vieren dat, volgens de overlevering, Jezus Christus tweeduizend jaar geleden uit de dood opstond. Patriarch Fouad Twal leidde de mis in de Heilig Grafkerk in Jeruzalem. De kerk staat op de plek waar Jezus volgens christenen werd gekruisigd en begraven.

In Bethlehem, op de Westelijke Jordaanoever, staken gelovigen kaarsen aan in de Geboortekerk, de plek waar Jezus zou zijn geboren. Ook de naar schatting drieduizend christenen in Gaza vierden Pasen.


Jeroen van Merwijk bezong het jaarlijkse feest in het liedje 'Bedank foor die bloeme'.