[EHL] Ook Rotterdam het haasje tegen Dragons

Hockeyclub Rotterdam is vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinale van de EHL. Op het toernooi in Eindhoven verloor de landskampioen van 2013 van Dragons, dat een ronde eerder Kampong naar huis stuurde. Dragons staat zaterdag in de halve eindstrijd, waarin vermoedelijk Harvestehuder, Oranje Zwart of Club de Polo de tegenstander is.

Rotterdam kreeg vroeg in de wedstrijd een ideale kans om de scoren te openen. Want wat als Bjorn Kellerman zijn vrije schotkans tussen in plaats van naast de palen had gemikt? De ploeg van coach Wolff merkte in de loop van de wedstrijd dat de misser van Kellerman een dure was. Een peperdure zelfs. Veel kansen kreeg Rotterdam namelijk niet tegen Dragons, dat met hand en tand de cirkel verdedigde.

Tegen de verhoudingen in kwam Rotterdam tijdens het tweede kwart op achterstand. Een prima aanval van Dragons belandde bij captain en sterspeler Felix Denayer. De international, die twee dagen eerder tegen Kampong de beslissende shoot-out nam, drukte vogelvrij af: 0-1.

Natuurlijk ging Rotterdam op zoek naar een gaatje in het hechte Belgische collectief. Maar de gaatjes in de verdediging van Dragons moesten met een vergrootglas worden gezocht. Ondertussen liepen onze landgenoten tegen wat fysieke malheur op. Joost van den Berg verliet geblesseerd het veld en ook Floris Benschop moest zich even laten oplappen. Hierdoor kwam de piepjonge Jochem Bakker in de as te staan.

In het laatste kwartier kreeg Rotterdam eindelijk de grote kansen waar het sinds de mogelijkheid van Kellerman al op wachtte. Maar meerdere strafcorners leverden geen treffer op. ‘We zijn niet bang voor Rotterdam’, zong het Belgische publiek euforisch. Niemand in Eindhoven kon de Belgen ongelijk geven. Het was immers al de derde keer in drie ontmoetingen dat Dragons van Rotterdam won.