[EHL] Oranje Zwart via Britten naar laatste acht

Hockeyclub Oranje Zwart heeft zich als laatste team geplaatst voor de kwartfinale van de EHL. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis van het Engelse Surbiton: 3-1. In de volgende ronde neemt OZ het op tegen het Spaanse Club de Polo. Dat duel wordt vrijdag om 19.00 uur gespeeld.

Een droomstart hielp Oranje Zwart donderdagavond in het zadel. Gabriel Dabanch toonde zich na tachtig seconden weer eens zijn kwaliteiten als goaltjesdief. Van dichtbij prikte de Spanjaard raak, waardoor de toeschouwers konden opveren. De hoopvolle start kreeg echter geen gevolg, waardoor de Britten in hun degelijke, bijna saaie spel konden komen. Een spaarzame cirkelpenetratie leverde pardoes de gelijkmaker op, via Rob Moore.

Nadat Rob Reckers in de eerste helft een flinke kans om zeep hielp, schoot de routinier na de lange pauze wel met scherp. De intikker die de oud-international maakte zorgde voor opluchting bij de niet-overtuigende thuisploeg, waarbij het geduld behoorlijk op de proef werd gesteld. Overigens liet Surbiton bar weinig zien. De Engelse ploeg bleef lang in de wedstrijd, maar werd amper gevaarlijk.

In de slotfase kreeg OZ drie strafcorners op rij. Mink van der Weerden schoot de eerste kans op een tegenstander, nummer twee tegen de paal en de derde hard in de touwen. De Britse hoop op een stunt was daardoor vervlogen. Oranje Zwart is na Rotterdam de tweede Nederlandse club die is doorgedrongen tot de kwartfinale. Deze teams zouden elkaar zomaar kunnen tegenkomen in de halve eindstrijd, die zondag wordt gespeeld.