'Ilse en Waylon uit eigenbelang naar Songfestival'

Ilse DeLange en Waylon doen vooral voor hun individuele carrières mee aan het Eurovisie Songfestival. Dat denkt althans hun collega Niels Geusebroek. De 34-jarige zanger is van mening dat deelname aan het Songfestival een internationale carrière kan helpen.

"Ik denk dat ze hun pijlen helemaal niet richten op het winnen van het Songfestival, maar zichzelf internationaal in de kijker willen spelen", gaat Geusebroek verder voor de camera van Novum Nieuws. "Ik denk dat Waylon alvast z'n eigen album klaar heeft liggen voor na het Songfestival en Ilse ook. Dan hebben ze internationale bekendheid gehad en komen ze lekker met eigen werk."

Waylon maakte in februari bekend dat zijn nieuwe plaat Heaven after Midnight langer op zich laat wachten. Het schijfje zou aanvankelijk vorige maand verschijnen, maar ligt pas in september in de winkels. De 33-jarige zanger zei te druk te zijn met het Songfestival, dat volgende maand plaatsvindt.

Geusebroek neemt het zijn collega's niet kwalijk als ze het Songfestival daadwerkelijk gebruiken voor hun eigen carrières. "Zo zou ik het ook doen. We hebben vorig jaar bij Anouk ook gezien dat het Songfestival een platform kan zijn voor je carrière." Anouk vertegenwoordigde Nederland vorig jaar met het nummer Birds, waarmee ze hoge ogen gooide. De plaat Sad Singalong Songs, waarop Birds staat, werd tijdens het Songfestival uitgebracht in meer dan dertig landen.

Geusebroek is fan van Calm after the Storm, het nummer waarmee DeLange en Waylon als The Common Linnets deelnemen aan het Songfestival. "Het is een prachtig liedje, ik hoop dat het hun goed gaat doen."

De zanger denkt echter niet dat The Common Linnets het ver gaan schoppen. "Het is een prachtig liedje, maar mijn associatie met het Songfestival is toch een hoop bombarie, glitters en vuurwerk. Dit is juist een heel ingetogen, sober liedje. Ik denk dat het weinig schokkends teweeg gaat brengen. Ik denk niet dat ze ver gaan komen, maar dat doet niks af aan de kwaliteit van het liedje."??