Internationale top aan de start bij Swimcup Eindhoven

Over ruim een week gaat de Swimcup in Eindhoven van start. Tijdens dit toernooi, wat gecombineerd zal worden met de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen langebaan, komen er grote internationale namen aan de start. Naast de hele Nederlandse top, met onder andere Ranomi Kromowidjojo en Sebastiaan Verschuren, komen ook namen zoals de Zweedse Sarah Sjöström en de Deense Jeanette Ottesen aan de start.

Zilveren medaillewinnares op de 50 en 100 meter vrijeslag in Londen 2012 Aliaksandra Herasimenia heeft zich ook ingeschreven voor de Eindhovense Swimcup. Naast Ottesen komen voor Denemarken ook Rikke Møller Pedersen, Pernille Blume en Mie Østergaard Nielsen aan de start. Voor Zweden komen naast Sjöström ook Michelle Coleman, Simon Sjödin en schoolslagspecialiste Jennie Johansson naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Bij de Russen komen vooral de mannelijke toppers naar Eindhoven. Evgeny Korotyshkin (zilver 100m vlinderslag London 2012) en Sergey Fesikov zijn de grote namen. 

Naast al deze internationale toppers, komen ook de paralympische teams met deelnemers uit Brazilië, Hongarije, Portugal, Zweden, Canada, Slovenië. Dit zal het grootste paralympische deelnemersveld worden tijdens de Swimcup ooit.

De Swimcup duurt van 10 t/m 13 april en vindt plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.