Lichamen overvallers Deurne geborgen

De lichamen van de mannen die vermoedelijk juwelier Goldies in Deurne probeerden te overvallen zijn zaterdagochtend geborgen. De technische recherche heeft heel de nacht doorgewerkt en is in de ochtend naar huis gegaan om uit te rusten, zegt een politiewoordvoerder zaterdag. Later wordt het onderzoek hervat met onder meer getuigenverhoren.

Over wat het onderzoek heeft opgeleverd wilde de woordvoerder nog geen mededelingen doen. Volgens Omroep Brabant gaat het verhaal dat de vrouw van de juwelier thuis via een videoverbinding zag dat haar man werd overvallen. Vervolgens zou ze naar de winkel zijn gereden en zou ze daar de overvallers hebben doodgeschoten.

De politiewoordvoerder wilde hier niet op ingaan. Ook wilde ze niet reageren op de vraag of de vrouw voor het onderzoek is ingesloten en of ze momenteel vast zit. Of de vrouw een wapenvergunning heeft wilde de woordvoerder ook niet zeggen. "We onderzoeken eerst wie er geschoten heeft. Mogelijk komen we later in de middag met meer informatie."

De juwelier raakte zelf bij de overval gewond aan zijn hand. Het is niet bekend om wat voor verwonding het gaat. Hij verkeert in ieder geval niet in levensgevaar. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of hij nog in het ziekenhuis ligt.

Op sociale media krijgt de vrouw alvast veel steun van mensen die meer van de zaak menen te weten dan de rechercheurs van de politie. De facebookpagina 'Vrijspraak voor vrouw van de juwelier uit Deurne' heeft inmiddels ruim 3600 likes.