Amy Acker gecast in Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.

Ze werd voor het eerst genoemd in The Avengers in 2012 en later nog eens zijdelings in een aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D.: de celliste die romantisch geïnteresseerd was in Agent Coulson. Deze celliste heeft nu een naam en een gezicht: Audrey, en ze wordt gespeeld door Amy Acker.

Acker, die eerder al te zien was in een aantal andere Joss Whedon-producties, zoals Angel, Dollhouse, The Cabin in the Woods en Much Ado About Nothing en momenteel een hoofdrol heeft in de serie Person of Interest, zal te zien zijn in een komende aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D. De serie vertelt over Phil Coulson en zijn team van agenten, en het eerste seizoen belicht onder andere hoe het kan dat hij nog in leven is na de gebeurtenissen in The Avengers.

Agents of S.H.I.E.L.D.: Amy Acker als Audrey
Agents of S.H.I.E.L.D.: Amy Acker als Audrey (foto: Marvel)

"Eén van de interessante dingen van deze rol was dat ze die achtergrond heeft van het al besproken zijn in de serie en in de film," vertelt Acker in een interview met Marvel. "Je weet dat ze een belangrijk iemand voor hem was, en daarom voor iedereen, en daarom, als een kijker, ook voor mij. Ik was benieuwd wie ze ervoor gingen casten, niet vermoedend dat ik dat zelf zou zijn."

Audrey zal te zien zijn in één aflevering, maar Acker vermoedt dat er de mogelijkheid is voor een terugkeer. "De manier waarop het eindigt in deze aflevering doet het erop lijken dat er een beetje hoop is dat ze ooit weer samen zullen zijn, of zoiets. Het voelt alsof ze voorbestemd zijn om elkaar weer tegen te komen," theoriseert ze.

Agents of S.H.I.E.L.D. begint komende week aan de laatste run van zeven afleveringen voor het eerste seizoen. De serie is in Nederland te zien bij Veronica, die qua uitzendingen iets achter loopt.