Johansson: 'Captain America en Black Widow zijn dikke maatjes'

De S.H.I.E.L.D. agenten Natasha Romanoff en Steve Rogers, samen te zien in Captain America: The Winter Soldier, zijn sinds The Avengers dikke maatjes geworden, vindt Scarlett Johansson. De actrice, die de rol van Romanoff al speelt sinds Iron Man 2 (2010), vertelde dit op een persconferentie voor Marvels eerste film van dit jaar.

Volgens haar passen Black Widow en Captain America, zoals de helden ook bekend staan, goed bij elkaar. "Ze vechten beiden op de grond. Het is niet alsof ze superkrachten hebben en rondvliegen. Ze werken goed samen, vechten in een vergelijkbare stijl en ze hebben een goede werkrelatie." Volgens Johansson zijn Romanoff en Rogers vergelijkbaar: "Ze zijn beiden erg gesloten, vertrouwen anderen niet zomaar en ze hebben allebei hun hele carrière voor de overheid gewerkt. Daaruit ontstaat een soort overwachte vriendschap waarin ze zich afvragen wat ze zélf eigenlijk willen, wat hun eigen identiteit eigenlijk is."

Daarnaast wijkt Black Widow, de S.H.I.E.L.D. agent die in 2012 in The Avengers al een grote rol speelde, significant af van andere vrouwelijke superhelden. "De meeste superheldinnen-films zijn niet echt... goed. Ze vallen terug op het met de haren wapperen, poseren met de handen op de heupen ding," verklaart Johansson. "Wij doen dat natuurlijk ook, maar vooral dankzij Joss [Whedon, red], die in The Avengers de lat echt hoog heeft gelegd, kunnen we personages laten zien, zoals Black Widow, die klappen kunnen ontvangen en uitdelen, die intelligent zijn. Ze is een sterk vrouwelijk personage in deze serie." Over de rol van vrouwelijke helden in de Marvel-films, licht Johansson toe: "Het is echt een plezier om echt te kunnen acteren, en niet alleen poseren. Er is een echte verhaallijn, we spelen niet alleen maar het liefje van."

In een verlengde trailer voor de film is een vroege scène tussen Black Widow en Captain America te zien, die de toon zet voor de relatie tussen de twee:

Captain Amerca: The Winter Soldier is sinds deze week te zien in IMAX en 3D. De FOK!review vind je hier.