[Bundesliga] Verbeek klopt Stevens' Stuttgart

FC Nürnberg heeft woensdag in de Bundesliga drie uitermate belangrijke punten gepakt. De ploeg van Gertjan Verbeek won thuis met 2-0 van VfB Stuttgart, waar sinds kort met Huub Stevens ook een Nederlandse trainer op de bank zit. De Zwitser Josip Drmić nam beide goals voor zijn rekening.

Nürnberg stijgt door de vijfde overwinning van het seizoen van de zeventiende naar de veertiende plaats. Stuttgart daalt juist van vijftien naar zeventien en staat nu onder de degradatiestreep. De voorsprong op hekkensluiter Eintracht Braunschweig bedraagt slechts drie punten.

Ook Hamburger SV slaagt er maar niet in om uit de gevarenzone te komen. De zesvoudig Duits kampioen, waar Bert van Marwijk vorige maand werd ontslagen, kwam thuis tegen SC Freiburg niet verder dan 1-1. Bij de thuisploeg deed aanvoerder Rafael van der Vaart de hele wedstrijd mee. Ola John bleef op de bank.

HSV staat dankzij een iets beter doelsaldo een plaatsje boven Stuttgart. De nummer zestien van de Bundesliga wordt aan het eind van de rit veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden tegen een club uit de Tweede Bundesliga. De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks.

Overige uitslagen Bundesliga woensdag:

Thuis Uit Uitslag
FC Augsburg Bayer Leverkusen 1 - 3
Hoffenheim Hannover'96 3 - 1
Eintracht Frankfurt Borussia Mönchengladbach 1 - 0