Zedenverdachte Cuijk beschuldigd van 23 misdrijven

De 48-jarige Frank R. uit het Brabantse Cuijk wordt vervolgd voor 23 zedenmisdrijven met meisjes tussen de 10 en 17 jaar, onder wie vijf uit België. Dit kondigde de officier van justitie dinsdag aan tijdens een pro-formazitting in Assen.

De man werd op 19 mei in Groningen aangehouden. Hij zou tussen 2005 en vorig jaar een paar honderd meisjes hebben verleid om voor de webcam seksuele handelingen met zichzelf te verrichten. Daarnaast beschuldigt het Openbaar Ministerie hem van tenminste één verkrachting, ontucht met tien slachtoffers en het maken van kinderporno.

De politie heeft meer dan 26 duizend filmpjes en 144 duizend afbeeldingen van meisjes achterhaald. Ook werd er een grote hoeveelheid chatgesprekken gevonden. Dit materiaal had R. onder meer verstopt in een verborgen ruimte in de gangkast van zijn woning en in zijn auto.

De rechtbank bekijkt 22 april een deel van het beeldmateriaal dat op de computer van Frank R. is gevonden. Dit gebeurt achter gesloten deuren. Volgens de officier 'niet plezierig maar het voegt wel wat toe'. Direct daarna volgt een vijfde openbare regiezitting. De inhoudelijke behandeling van de omvangrijke zedenzaak staat gepland op 21, 22, 23 en 28 mei.

R.'s nieuwe advocaat Tjalling van der Goot, die sinds vorige week het stokje van advocaat Robert van Haarst overnam, zei zich nog onvoldoende verdiept te hebben in deze zaak om nu onderzoekswensen in te dienen. Van der Goot is verbonden aan het advocatenkantoor van de gebroeders Anker in Leeuwarden. Samen met Wim Anker verdedigde hij Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak.