Benno L. bij steeds meer mensen 'welkom'

Benno L. is bij steeds meer Nederlanders welkom in de straat. Dat blijkt althans uit het aantal likes van de Facebook-pagina met de titel 'Benno L. welkom in onze straat'. De pagina werd donderdagavond nog door 553 mensen leuk gevonden, maar vrijdagmiddag is dat aantal al bijna verdubbeld tot 1003.

Oprichter van de pagina is de 33-jarige Rikko Voorberg uit Amsterdam. Hij vraagt lezers de pagina alleen te liken als ze er daadwerkelijk over hebben nagedacht. Het afkeuren van volkswoede is volgens hem niet genoeg. "Er moeten mensen zijn die zeggen: 'welkom in mijn straat.' Desnoods met angst om het hart."

De pagina telt inmiddels ook bijna duizend reacties. In een groot deel daarvan worden afgrijselijke martelingen geopperd die pedofielen zouden moeten ondergaan. "Gelet op de vele reacties hieronder kan ik maar één ding met zekerheid concluderen: er lopen heel wat gestoorde mensen op deze aardbol rond die in mijn ogen nog erger zijn dan Benno L.", schrijft iemand.

Zaterdag werd bekend dat L. sinds kort in een seniorenflat in Leiden woont. Bij zijn huis protesteerden de dagen daarna tientallen mensen die het niet eens zijn met zijn komst. Burgemeester Henri Lenferink (PvdA) besluit waarschijnlijk vrijdag of L. kan blijven.