Pinkpop in recordtijd bijna volledig uitverkocht

Pinkpop is zaterdag in recordtijd bijna volledig uitverkocht. Voor de zaterdag en het weekend zijn na veertig minuten geen tickets meer verkrijgbaar, meldt Ticketmaster op Twitter. De kaartjes gingen om 10.00 uur in de verkoop. Voor de zondag of maandag zijn nog wel losse kaarten verkrijgbaar.

Ticketmaster laat wel weten dat kaartjes mogelijk nog kunnen terugvallen en dat mensen moeten blijven proberen. De vorige keer dat de kaarten van Pinkpop zo hard gingen was in 2012. Destijds verkocht de dag dat Bruce Springsteen het podium betrad binnen drie uur uit. Ook het hele festival raakte uitverkocht.

Het festival, dat plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni in Landgraaf, verwachtte van tevoren al dat de zaterdag hard zou gaan vanwege de komst van The Rolling Stones. Een woordvoerder liet eerder al weten te denken dat de dag zou uitverkopen.

Ook John Mayer staat op de eerste festivaldag op het podium. Metallica sluit de 45e editie af. Ook Arcade Fire, Stromae, Rudimental, Limp Bizkit en The Kooks beklimmen het podium.