Geen echte acteurs in derde Smurfen-film

De nieuwe film over de Smurfen wordt volledig met de computer geanimeerd. In de eerste twee films over de blauwe wezentjes waren naast animaties ook echte acteurs te zien. Kelly Asbury, de regisseur van de nieuwe film, laat aan de BBC weten dat de nieuwe film geen mensen bevat.

Volgens Asbury, die eerder verantwoordelijk was voor de regie van animatiefilms als Gnomeo & Juliet en Shrek 2, is de derde film over de Smurfen zo anders dat het geen vervolg op de eerdere delen kan worden genoemd. "We maken geen The Smurfs 3", legt hij uit. "Wij vertellen het begin van het verhaal van de geliefde blauwe wezentjes."

De eerste film verscheen in 2011 en vorig jaar kwam het tweede deel uit. In beide films waren onder anderen Neil Patrick Harris en Hank Azaria te zien. Katy Perry was in beide delen te horen als Smurfin. De nieuwe geanimeerde film, die volgend jaar moet verschijnen, heeft volgens Asbury meer gelijkenissen met de originele stripreeks van Peyo dan zijn voorgangers. "Stilistisch lijkt het meer op de oorspronkelijke illustraties."


Geen echte acteurs in derde Smurfen-film (Foto: Novum)