Louis C.K. speelt dappere animatiehond

Stand-upcomedian en acteur Louis C.K. gaat de stem inspreken van een trotse reddingshond in een nog titelloze animatiefilm van de makers van Despicable Me. Het leven van de terriër wordt op zijn kop gezet als zijn baas met een kwijlende straathond thuiskomt. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Pets, zoals de film vooralsnog wordt genoemd, gaat over een groep huisdieren die elkaar in een appartement in New York ontmoeten als hun eigenaars naar hun werk zijn. Daar vertellen ze geestige anekdotes over hun eigenaars en leren elkaar trucjes om effectiever bij hun baasjes te bedelen voor snacks. Als het lief ogende maar doortrapte konijn Snowball met zijn straatbende probeert wraak te nemen op de mensheid, moeten de terriër en de straathond de poten ineen slaan.

Louis C.K. timmert de laatste jaren stevig aan de weg als filmacteur. Zo had hij een bijrol in het drama Blue Jasmine van Woody Allen en is hij te zien in het misdaaddrama American Hustle van David O. Russell, dat werd genomineerd voor een Oscar voor beste film en beste regie.

Tot de stemmencast behoren ook Eric Stonestreet, bekend van de sitcom Modern Family, en Kevin Hart. Het scenario is van Cinco Paul en Ken Daurio, die eerder Despicable Me schreven. Chris Renaud, die Despicable Me en Despicable Me 2 regisseerde, coregisseert Pets.

Despicable Me 2 was al de succesvolste film van filmstudio Universal. Dit succes kan alleen nog maar worden vergroot na de recente première in China.

Pets moet in februari 2016 uitkomen. Voordien is het echter alweer tijd voor de kleine Minions uit de Despicable Me-film. De gele rakkertjes zijn volgend jaar juli te zien in hun eerste eigen film.


Louis C.K. speelt dappere animatiehond (Foto: Novum)