Hard oordeel Italiaanse pers over Seedorf

De uitschakeling van AC Milan in de achtste finale van de Champions League is hard aangekomen in Italië. De Italiaanse pers is woensdag dan ook niet mals voor trainer Clarence Seedorf. De Corriere dello Sport vergelijkt hem met Diego Simeone, de trainer van tegenstander Atletico Madrid. "Simeone en Seedorf zijn twee grote middenvelders geweest in de Serie A. Simeone is het ook als trainer, Seedorf moeten we nog zien."

De Gazzetta dello Sport, die op de voorpagina groot kopt 'Zero Milan', is sarcastisch en hard. "Seedorf, met de handen in de jas, was als een staker bij de tramhalte, immuun voor de ramp die zich aftekende." Volgens de krant moet hij het nu ook begrijpen: 'weg uit twee bekers, zes nederlagen op elf, een verdediging die gisteren drie minuten heeft gewerkt, één schot op doel van de aanval en een middenveld waar niets werd gecreëerd. Hij heeft verkeerde keuzes gemaakt'.

Volgens de Gazzetta staat de positie van Seedorf ter discussie. "Ook Seedorf realiseert zich dat mooie woorden nergens toe leiden als het materiaal niet in orde is. Hem nu ontslaan heeft echter weinig zin, maar het goed draaiende Parma is aan de horizon. Nog een nederlaag zou hem duur kunnen komen te staan."

Parma wordt getraind door Roberto Donadoni, de oud-Milanspeler die eerder een optie leek voor Milan als opvolger van Allegri. Voor La Repubblica kan Donadoni deel uitmaken van een 'plan B', helemaal als Parma zondag wint. "Van de verdediging tot de aanval, er is haast niets meer dat werkt. Waar Allegri de rol van schuldige op zich wist te nemen, is Seedorf tot nu toe een salontrainer, die niets heeft te maken met de buitengewone speler die hij was.''

Seedorf zegt in de Corriere della Sera geen spijt te hebben gehad van de overstap."Dit zijn mijn kleuren, ik ben hier voor de wederopbouw.'' Volgens de krant blijft Seedorf de architect, 'maar dat aan de tekeningen moet heel snel iets veranderen'.