[NBA] Grootste nederlaag ooit voor Los Angeles Lakers

Los Angeles is donderdag tegen een historische nederlaag aangelopen in de NBA. De Lakers gingen tegen stadgenoot Los Angeles Clippers met 94-142 onderuit. Nooit eerder in de Amerikaanse basketbalcompetitie verloor de ploeg met zo'n groot verschil.

Bij de Clippers eindigden acht spelers in de dubbele cijfers. Darren Collison was topscorer met 24 punten en Blake Griffin had met twintig punten, elf rebounds en zeven assists eveneens een groot aandeel in de overwinning. Het was voor de Lakers al de 41e nederlaag dit seizoen, waarmee het team laatste staan in de Western Conference.

San Antonio Spurs won de topper van Miami Heat. De nummer twee van de westelijke afdeling was met 111-87 te sterk voor de titelhouder, die tweede staat in de Eastern Conference. Tim Duncan was bij San Antonio goed voor 23 punten en elf rebounds.

Oklahoma City Thunder ging met 122-128 onderuit bij Phoenix Suns. Gerald Green was de grote man bij de thuisploeg met 41 punten. Voor de koploper van het westen maakte Russell Westbrook 36 punten.