Keniaanse president prijst Nyong'o voor Oscar

Duizenden Kenianen zijn dolblij met hun landgenote Lupita Nyong'o die zondagavond in Los Angeles de Oscar won voor haar bijrol in het slavernijdrama 12 Years a Slave. Zelfs president Uhuru Kenyatta feliciteerde de actrice persoonlijk. "Jij bent de trots van Afrika", liet hij weten via Twitter.

Zondag, enkele uren voor de Oscaruitreiking, liet Kenyatta al weten hoe trots hij was op de net 31-jarige Nyong'o. Hij prees haar verdiensten als actrice en benadrukte hoe haar doorzettingsvermogen en bereidheid om keihard te werken noodzakelijk zijn voor succes.

Nyong'o won in een van de zwaarst bevochten categorieën, met onder anderen Jennifer Lawrence en Julia Roberts als medegenomineerden. De winst van de Afrikaanse actrice gold ontegenzeggelijk als de grote verrassing van de avond.

In 12 Years a Slave is Nyong'o te zien als slavin op een plantage met een zeer sadistische eigenaar, een rol van Michael Fassbender. Als hij haar voor de zoveelste keer heeft misbruikt, vraagt ze medeslaaf Solomon Northup, de rol van de eveneens genomineerde Chiwetel Ejiofor, om haar van het leven te beroven.

winners 9