U2 wordt blijer

U2 wil dat zijn dertiende studioplaat minder donker wordt dan zijn voorganger. "Ik vond het een leuke plaat, maar het was behoorlijk duister", zegt Bono in de Amerikaanse krant Los Angeles Times. "Er stonden heel veel verschillende onderwerpen op."

De band is van plan om zijn nieuwe album deze zomer uit te brengen, voorganger No Line on the Horizon verscheen in 2009. Volgens de 53-jarige Bono neemt de band voor dit album meer de tijd voor de liedjes. Zo nemen ze de nummers op in verschillende toonsoorten, tempo's en met verschillende instrumenten. "We proberen nu vast te bedenken hoe we tegen nummers aankijken en punten te bedenken die we normaal gesproken pas zien als we zes maanden aan het toeren zijn", legt de zanger uit.

De band speelde tijdens de tournee van zijn vorige plaat veel nummers anders dan op het album omdat ze erachter kwamen dat dat live beter werkte. "We willen deze veranderingen nu voor zijn zodat we de juiste versie op de plaat zetten", zegt hij. "Sommige nummers veranderen live totaal en dat is waarom de recente plaat van U2 is vertraagd."