Bono herdenkt Friso

U2-frontman Bono woonde zaterdagmiddag de herdenkingsdienst voor prins Friso bij. Ook voormalig chef van de Verenigde Naties Kofi Annan en de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu waren bij de herdenking in Delft. Dat blijkt uit beelden van de aankomst van de gasten.

Prinses Mabel leek een kortere versie te dragen van de jurk die ze droeg bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De witte strik op haar linkermouw zou van de sleep van haar trouwjurk komen. Mabel trouwde in 2004 in de Oude Kerk in Delft met Friso. In diezelfde kerk vond zaterdag de herdenkingsdienst plaats. De Oude Kerk ligt op een steenworp afstand van het huis waar Friso in zijn studententijd woonde.

Friso stierf op 12 augustus aan de gevolgen van zijn skiongeval in Oostenrijk. Vier dagen na zijn dood werd hij begraven in Lage Vuursche. Daarbij waren zo'n tachtig mensen aanwezig, voornamelijk familie en enkele zeer goede vrienden. Bij de herdenkingsdienst zijn zaterdag zo'n negenhonderd mensen aanwezig, onder wie leden van buitenlandse koningshuizen.