Schaatsen alleen in Nederland populairst

Schaatsen is op Facebook alleen in Nederland de meest besproken olympische sport. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van het sociale medium. Nederland won al twaalf schaatsmedailles in Sochi. Biatlon gaat fier aan de leiding in Europa. In onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië en grote delen van Oost-Europa is dat de meest besproken sport.

In Rusland zelf is kunstschaatsen het populairst. Het gastland staat op twee gouden medailles op dat onderdeel. Ook in de Verenigde Staten, Canada, Australië en in grote delen van het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika wordt veel gepraat over kunstschaatsen.

In Finland, Zweden, Letland en India staat ijshockey bovenaan. Snowboarden doet het goed in Groot-Brittannië en Japan. Curling is in slechts één land het populairst. De sport gaat in Argentinië aan kop. Opvallend is dat bobsleeën op Madagaskar en in Guyana het meest besproken wordt.

Snowboarder Shaun White was de afgelopen week de meest besproken olympische atleet op Facebook. Kunstschaatsen is de sport waar het meest over werd gepraat, gevolgd door bobsleeën en ijshockey. Opvallend genoeg staat biatlon niet in de top vijf. In totaal bespraken meer dan 24 miljoen mensen de Winterspelen in Sochi de afgelopen week op Facebook.