Els Borst overleden

Els Borst zou zijn overleden. Dit is op te maken uit diverse tweets.

Er is veel politie op de been rond haar woning. De recherche is bezig met een onderzoek.

Er zouden veel mannen in witte pakken op de been zijn. Er is in ieder geval een lijk aangetroffen.

Update 22.18 uur:
De Volkskrant weet inmiddels te melden dat in het huis van Els Borst het lichaam van een vrouw is aangetroffen. Volgens de politie gaat het inderdaad om oud-minister Els Borst. Zij is 81 jaar geworden.

Update 22.25:
Haar dood is inmiddels door de politie bevestigd. Waarom er zo'n politiemacht op de been is, is helaas nog niet bekend.

Update 23.45 uur, van Novum:
Oud-minister Els Borst is maandagavond op 81-jarige leeftijd overleden. Ze werd dood aangetroffen bij haar woning in Bilthoven. Wat er is gebeurd is niet bekend. De politie is bezig met onderzoek. De D66-politica was minister van Volksgezondheid in de kabinetten Kok 1 en 2. Ze werd in 2012 benoemd tot minister van Staat. De eretitel wordt alleen in uitzonderlijke gevallen toegekend, aan politici die geen publieke functie meer vervullen.

Het lichaam van Borst werd even voor 18.45 uur gevonden bij de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan, laat een politiewoordvoerder weten. Over de doodsoorzaak kon ze nog niets zeggen. Ook een misdrijf wordt niet uitgesloten. De politie is waarschijnlijk nog uren bezig met onderzoek.

Volgens D66-leider Alexander Pechtold kwam het overlijden van de oud-minister 'totaal onverwacht'. Hij laat via Twitter weten 'intens verdrietig' te zijn.

Verder heeft ook de zoon van de vindster van het lijk zich gemeld via Twitter: